Bypass

Bypass coronarian - operatie pe cord deschis

Recuperarea la domiciliu

Recuperarea la domiciliu

Ce trebuie să stiți despre recuperarea la domiciliu după o operație de bypass?

Medicul va oferi pacientului instrucțiuni specifice în ce privește recuperarea la domiciliu:

De asemenea, pacientul va primi instrucțiuni despre cum să facă față efectelor adverse ale operației. Aceste efecte pot dispare în 4-6 săptămâni după operație și pot include:

Recuperarea completă după bypass se realizează în 6 până la 12 săptămâni. De asemenea, medicul va oferi instrucțiuni și în ce privește reluarea activității fizice. Aceasta variază în funcție de pacient, dar exista și niște termene prestabilite. Majoritatea pacienților își pot relua activitatea fizică după 4 săptămâni, iar șofatul după 3 până la 6 săptămâni.

Reluarea serviciului se realizează de obicei după 6 săptămâni, cu excepția situațiilor în care serviciul implică activitate fizică intensă. Unii pacienți au nevoie să găsească servicii care implică efort fizic mai mic și să aibă pentru început un program mai scurt.

Îngrijirea continuă după operația de Bypass

Îngrijirea după operație poate include controale medicale repetate. În timpul acestor controale este posibil să fie efectuate diverse teste pentru a vedea cum funcționează inima. Testele pot fi ECG (electrocardiogramă / EKG), teste de stres și ecocardiografia.

Bypass-ul coronarian nu vindecă afecțiunile arterelor coronare, motiv pentru care medicul împreună cu pacientul vor dezvolta împreună un plan de îngrijire care să includă schimbări în stilul de viață care îl pot ajuta pe pacient să rămână sănătos și să reducă riscul de îmbolnăvire a arterelor coronare. Modificările în stilul de viață pot include renunțarea la fumat, schimbări în dietă, efectuarea de exerciții fizice regulate, scăderea stresului și managementul acestuia.

În unele cazuri pacientul poate fi trimis la un program de reabilitare cardiacă. Aceste programe au ca scop recuperarea prin activitate fizica supervizata și educație despre cum să reducă riscul pentru afecțiuni cardiace în viitor și îl ajută pe pacient să-și reia stilul de viață de dinainte de operație.

Medicii supervizează acest tip de programe care includ consiliere pentru modificarea stilului de viață și exerciții fizice pentru creșterea forței și a energiei.

Administrarea medicației prescrise este de asemeni un pas important în îngrijirea după operație. Medicamentele pot fi prescrise pentru controlul durerii în perioada de recuperare, pentru scăderea colesterolului sau a tensiunii arteriale, pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, pentru controlul diabetului sau tratamentul depresiei.

^sus^