Bypass

Bypass coronarian - operatie pe cord deschis

Tipuri de bypass coronarian

Bypass-ul coronarian cu pompă

Bypass-ul coronarian cu pompă este cel mai frecvent tip de bypass coronarian. Se folosește atunci când cel puțin una dintre arterele coronariene au nevoie de bypass. În timpul operației, toracele este deschis pentru a avea acces la inimă. Sunt administrate medicamente pentru a opri bătăile inimii, iar aparatul cord-pulmon artificial este folosit pentru  oxigenarea țesuturilor organismului în timpul operației. Acest lucru permite chirurgului să opereze pe o inimă oprită oferindu-i confortul necesar pentru realizarea anastomozelor.

Bypass-ul coronarian fără pompă

La fel ca în bypassul cu pompă, toracele este deschis pentru a avea acces la inimă. Totuși, inima nu este oprită și nu se folosește aparatul cord-pulmon artificial. Se operează în timp ce inima continua să bată. Acest tip de intervenție poate reduce riscul de apariție al unor complicații atunci când este folosit aparatul de cord-pulmon artificial și poate face ca recuperarea după operație să fie mai rapidă.

Bypass-ul coronarian minim invaziv

Aceasta operație este similara cu cea de mai sus, dar în locul inciziei mari pentru deschiderea toracelui, se realizează mai multe incizii mici pe partea stângă a toracelui, între coaste. Intervenția se folosește în special pentru arterele de pe fața anterioară a inimii. Este o procedura nouă, care se folosește mai rar decât celelalte. Acest tip de operație nu este pentru toți pacienții, mai ales dacă mai mult de una sau două artere coronariene au nevoie de intervenție.

Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la proceduri sau dacă doriți o ”second opinion” nu ezitați să ne contactați. O puteți face folosind formularul de chat din dreapta ecranului, ne puteți suna sau scrie pe email. Vă promitem să vă răspundem cât de repede posibil, iar dacă un operator este online, acesta va prelua direct întrăbările dumneavoastră.

De asemenea, vă puteți programa la o consultație la clinica noastră, în ambulator.

Aflați mai multe despre operația de bypass în secțiunea Descrierea Intervenției.

^sus^